• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Smørrebrød

Brunchplank met een Scandinavische twist

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleieren 4 minuten in kokend water, giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd doormidden.
  2. Maak de rode ui schoon, snijd in zeer dunne ringen en marineer minimaal 15 minuten in de rodewijnazijn.
  3. Schep de verschillende salades en de hüttenkäse in schaaltjes. Haal de blaadjes witlof los van elkaar.
  4. Dresseer de zalm, de forel en de rivierkreeftstaartjes op een grote plank en leg er het knäckebröd en het roggebrood bij. Zet er de schaaltjes met salade bij. Kruid de hüttenkäse met versgemalen peper en zout.
  5. Garneer met de plakjes citroen, kapperappels, topjes dille, gemarineerde rode ui en blaadjes witlof.

Ingrediënten

  • 8 kwarteleieren
  • 1 rode ui
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1 stronkje witlof
  • 140 g gerookte forelfilet
  • 125 g gekookte rivierkreeftstaartjes
  • 200 g gravad lax
  • 125 g krab/surimisalade
  • 125g kreeftsalade
  • 125 warmgerookte zalmsalade
  • 4 el hüttenkäse
  • 12 Leksands knäckebröd (diverse soorten)
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 4 el uitgelekte kapperappels
  • 4 topjes verse dille
  • 4 plakjes citroen
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023