Italiaanse soep met zeevruchten en venkel
Aan een basis van kant-en-klare venkelsoep uit de diepvries voegden we tomaten¬blokjes en fruits de mer toe. Gefrituurde inktvisringen en gebakken gamba’s maken dit Italiaanse feestje compleet.
Meestal zie je ramen met een zachtgekookt eitje en een stukje vlees. In dit recept deden we een vegan foodswap en vervingen we ei en vlees door onder meer paksoi en zeesla. Doordat er heel veel umami aan deze ramen zit, mist niemand het vlees en het ei.
Tip
foodswap vega
Maak de vegan ramen lekker en klassiek met miso-eieren. Meng hiervoor 1 eetlepel miso en 2 eetlepels sojasaus. Pel 4 zachtgekookte eieren en leg ze minstens 24 uur in dit mengsel. Snijd de eieren doormidden en serveer in de soep.
foodswap vlees
Maak er een vleesvariant van met bijvoorbeeld Presa Iberico of varkenshaas met soja en sesam. Dep hiervoor circa 200 gram Presa Iberico droog of (Iberico) varkenshaas droog. Meng 3 eetlepes sojasaus met 3 eetlepels mirin en bestrijk hiermee het vlees. Laat 24 uur marineren. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en braad hierin het vlees in circa 6 minuten (varkenshaas iets langer) net gaar. Snijd in plakjes en serveer in de soep.
Publicatie datum: 02 oktober 2023