Meesterschap. Het is iets om heel zuinig op te zijn! Daarom brengen we in deze nieuwe editie van 100° een ode aan meesterschap in alle disciplines van het vak. Chefs vertellen over de grote leermeesters die bepalend zijn geweest voor hun carrière. Ontdek hyperspecialismes in de foodhall en de culinaire mogelijkheden van een kroket. Laat je inspireren door puur vakmanschap in al zijn facetten!

 

 

De foodhall

Foodhallen, wie kent ze niet? Ze rijzen als spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond en dat is niet voor niets! Het is immers een culinaire hotspot vol gerechten van over de hele wereld. In elke foodhall vind je bovendien vaak allerlei hyperspecialismen onder één dak. De foodhall is waar de echte specialisten vol passie hun ambacht laten zien.

Lees het hier

Kroketten & meer

Die krokante korst, die romige, zachte vulling ... geen wonder dat de kaas- en garnaalkroketten zo'n populaire voorgerechten zijn op restaurant. Zowel voor een kroket zelf, als voor de begeleidende sauzen zijn de culinaire mogelijkheden fantastisch.

Lees het hier

Meesterlijke patisserie

Als er één culinaire discipline is waarvoor vakmanschap vereist is, is het wel patisserie. Van sierlijke taartjes en verfi jnde macarons tot feestelijke desserts en heerlijke pralines. Laat je inspireren door deze 5 meesterlijke patisseriecreaties.

Lees het hier

Gerookt en gegrild wild

De barbecue is geliefd voor het bereiden van vlees op de meest uiteenlopende manieren. Van warm roken tot koud roken, met directe of indirecte hitte en in een open of juist gesloten barbecue: het kan allemaal. Trend: wildvlees van de barbecue!

Lees het hier

Recepten


Albondigas
Bekijk recept

Bentobox met groentetempura
Bekijk recept

Gemengde ceviche
Bekijk recept

Taco's met kikkererwten, kokos en kurkuma
Bekijk recept


Falafel met koriander, labneh, geroosterde bimi
Bekijk recept

Smelly flammkuchen
Bekijk recept

Churrasco de picanha
Bekijk recept

Spring roll met avocado en imitatiekrab
Bekijk recept


Pan con tomate y pulpo
Bekijk recept

Yakitori van buikspek
Bekijk recept

Korokke van zoete aardappel met kewpie mayonaise en tonkatsusaus
Bekijk recept

Bibimbapkroketten met zure room-kimchidip
Bekijk recept


Mac 'n cheese-kroketten met uienmosterd
Bekijk recept

Bouillabaisseballen met rouille
Bekijk recept

Geitenkaascroquetten met gerookt-spekdip
Bekijk recept

Kroketten van bœuf bourguignon met rodewijnmosterd
Bekijk recept


Reerollade met gerookte kruidenboter
Bekijk recept

Ganzenburgers
Bekijk recept

Saté van duif
Bekijk recept

'Char siu' van everzwijn
Bekijk recept


Hertenrookvlees
Bekijk recept

Passievruchtenmacarons
Bekijk recept

Citroentartelettes
Bekijk recept

Over the top vanille-bosvruchtentaart
Bekijk recept


Amandelfinanciers met amarenakersen
Bekijk recept

Mango-hazelnootpralines
Bekijk recept