De voordelen van mosselen:

#1 Mosselseizoen: van medio juli tot en met eind april 
#2 Zeeuwse mosselen: verser dan vers
#3 Bodemcultuurmosselen uit de Oosterschelde
#4 Hangcultuurmosselen MSC-gecertificeerd

Ze zijn er weer. De nieuwe mosselen van het nieuwe seizoen zijn van goede kwaliteit en erg smaakvol. Neem alleen al het vleesgehalte dat zich tussen de 26% en 28% bevindt. Maar er zijn meer redenen om mosselen op de menukaart te zetten. Wij helpen je op weg om zoveel mogelijk uit dit mooie seizoen te halen. Ontdek de verschillende soorten bij Sligro-ISPC en wat deze mosselen zo bijzonder maakt. Maar ook hoe je ze bewaart, bereidt en ze extra onderscheidend presenteert. Alles om je gast een onvergetelijke beleving te bieden dit seizoen.

Mosselen anders bereiden / presenteren

Mosselsoep

Denk niet alleen aan hoofdgerechten, mosselen kan je ook prima gebruiken voor in soep. Je kunt mosselen heel toevoegen of enkel het vlees van de mosselen. Het vocht van gekookte mosselen kan je, na het zeven ervan, ook al basis gebruiken voor een mosselbouillon. Zo gebruik je alle smaken en gooi je niets weg. Bekijk recept

Mosselen met een twist

Mosselen zijn misschien wel het ultieme ‘shared dining’ gerecht. Samen uit een pan de mosselen pakken en dippen in diverse sausjes. Weinig ruimte op tafel? Je kunt de mossel en sausjes ook op een draaiplateau zetten. Zo voeg je een extra fun-element toe op tafel.

Bodem- of hangcultuur mosselen?

Bodemcultuur mosselen

Bodemcultuurmosselen zijn de meest gangbare mosselen. Ze groeien op mosselbanken in de Oosterschelde. In het water van deze zeearm vinden ze alle voeding die ze nodig hebben waardoor ze gezond opgroeien. Maar bodemcultuur mosselen vissen we ook in de Waddenzee. Deze gaan vervolgens naar de Oosterschelde. Het resultaat? Een Zeeuwse mossel die wereldberoemd is vanwege zijn smaak en structuur.

Hangcultuur mosselen

Mosselen met een hangcultuur leven niet op de bodem, maar hangen in netten in de stroming. Daar krijgen ze meer voeding dan hun soortgenoten op de bodem. Ze zijn dan ook eerder klaar voor consumptie. Bovendien hebben deze mosselen vaak een hoger vleesgewicht en een zachtere schelp. Het kweken is een kleinschalige activiteit met een zeer beperkte invloed op de omgeving. Daarom mag het met recht een duurzame kweekmethode genoemd worden. De mosselen zijn ook MSC-gecertificeerd. Houd er rekening mee dat hangcultuurmosselen alleen verkrijgbaar zijn in de maand mei.

Mosselwijnen

Welke wijn bij welk mosselgerecht? Klassiek gekookt met prei en witte wijn of gewokt met curry en kokosmelk? Bereiding en smaakmakers bepalen de wijnkeuze: we zoeken harmonie.

Een stevig gerecht vraagt een volle wijn, een frisse bereiding een frisse wijn. Om verfrissend te zijn moet de wijn net iets meer zuren hebben dan het gerecht.


Nik Weis Riesling Trocken
Art.nr. 813937
Fles 75 cl

Hofmann Sauvignon Blanc
Art.nr. 814158
Fles 75 cl

Rudolf May Silvaner
Art.nr. 797225
Fles 75 cl

Quinta Da Lixa Alvarinho
Art.nr. 353709
Fles 75 cl

  

Mosselpan

Een brede, lage en niet te dikke mosselpan is ideaal voor de bereiding. De schelpen hebben de ruimte om te openen en worden minder snel droog of taai. Sligro-ISPC heeft 3 maten mosselpannen in het assortiment. De klassieke zwarte 24 cm, 18 cm maatvoering en de mini mosselpan van 12 cm.


Cosy&Trendy Mosselpan, 24 cm, zwart
Art.nr. 46634
Per stuk

Cosy&Trendy Mosselpan, 18 cm, zwart-wit
Art.nr. 46638
Per stuk

Cosy&Trendy Mosselpan, 12 cm, mint
Art.nr. 46639
Per stuk

Cosy&Trendy Mosselpan, 12 cm, zwart
Art.nr. 46641
Per stuk

 

Tips voor mosselen

  • Mosselen kan je ook bereiden op de barbecue! Bestrijk de gewassen mosselen royaal met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte wijn. Zet de schaal daarna op het hete rooster van een gesloten barbecue totdat de schelpen opengaan.
  • Verse mosselen in de schelp kun je niet invriezen. Je kunt de mosselen wel koken, uit de schelp halen en dan invriezen of tot drie dagen in de koelkast bewaren. Prima om later te frituren of te bereiden in een salade.
  • Mosselen zijn een seizoen product. Zorg dat je er vroeg in het seizoen bij bent. Mensen eten namelijk maar een paar keer per jaar mosselen. Zorg dat je één van die momenten pakt.