Deze editie bundelt alles over Nieuw Vlees. We leggen onze verhouding met vlees onder de loep. En dat is goed, voor de planeet én voor onze culinaire creativiteit. Want met andere keuzes kun je de mooiste creaties maken. Daarbij moet het niet alleen lekker en goed bereid zijn, maar denk ook eens aan plantaardige alternatieven en vleesvervangers.

Food

Be smart, take it slow!

Slow cooking is hot! En dat is eigenlijk heel logisch: het is een eenvoudige manier van koken en het resultaat is altijd bijzonder smaakvol. De oven, de slowcooker of het vacuümsysteem doet het werk, terwijl alle smaken en aroma’s heerlijk samensmelten.

Lees het hier

Onbekend Vlees

Onbekend maakt onbemind, maar veel onbekende vleessoorten zijn juist om van te houden! Met Natuurvlees en met bijzondere soorten als buffel, maar ook met incourante delen kan je de harten van je gasten veroveren.

Lees het hier

Top Vlees

Voor veel mensen is vlees het uitgangspunt van een (hoofd)gerecht. Maar dat is aan het veranderen! In deze recepten draaien we de 80/20 regel om en is vlees ‘on top of it all’, een extra toevoeging in plaats van het centerpiece.

Lees het hier

American Twins

De Amerikaanse keuken is booming. De ene na de andere fastfoodklassieker krijgt een upgrade. Hierbij wordt bovendien vaak gezocht naar een vegetarisch of zelfs vegan alternatief. De lekkerste Amerikaanse klassiekers en hun vegetarische tweelingbroer (of -zus) op een rij.

Lees het hier

Into the Wild

Wild is niet alleen een prachtig najaarsproduct. Het is ook het meest duurzame stukje vlees! Gecombineerd met aardse ingrediënten als biet, paddenstoelen en truffel is het pure verwennerij.

Lees het hier

Mad about drinks

Cocktails waren ongekend populair in de roaring twenties. Nu, zo’n 100 jaar later, is het tijd om een nieuwe twist aan de oude klassiekers te geven.

Lees het hier

Portret

Exotisch vlees in een historische setting - Midden in het middeleeuws centrum van Gent vind je restaurant De Vier Tafels. Geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse, Aziatische en Australische keuken bereidt chef Christophe Derie hier authentieke wereldgerechten. Niet met kip, varken of rund, maar met kangoeroe, zebra en krokodil.
Lees het hier  

 

 

 

 

 

 

Recepten


Gevogelteterrine
Bekijk recept

Pappardelle al cinghiale
Bekijk recept

Cassoulet
Bekijk recept

Kalfstong en -wang met soubise saus
Bekijk recept

Herten-ossobuco met Belgische geitenkaas
Bekijk recept

Japans stoofvlees met frieten
Bekijk recept

Wild boar pie met knolselder en prei
Bekijk recept

Old fashioned (maar dan modern)
Bekijk recept

Whisky sour 2.0
Bekijk recept

Dark & (very) stormy
Bekijk recept

Anticucho van runderhart
Bekijk recept

Kalfslever met zoete ui en balsamico
Bekijk recept

Ribeye van buffel
Bekijk recept

Thargeit met verse kurkumacurry
Bekijk recept

Thargeit met sesam en reuzencouscous
Bekijk recept

Sunday Roast Natuurvlees
Bekijk recept

Gegrilde bavette met salsa verde
Bekijk recept

Carpaccio van buffelhaas
Bekijk recept

Caldo verde met chorizo
Bekijk recept

Soft taco’s met kidneybonen
Bekijk recept

Belugalinzen met mosterd
Bekijk recept

Larb met noedels
Bekijk recept

Gebraden reebout met linzen
Bekijk recept

Wildzwijnrollade met truffel
Bekijk recept

Moeflonmedaillons met gelebietrisotto
Bekijk recept

Pastrami sandwich classic
Bekijk recept

Celeriac-pastrami sandwich
Bekijk recept

Beefburger Classic
Bekijk recept

Veggie burger
Bekijk recept

Sticky ribs
Bekijk recept

Sticky veggies
Bekijk recept

Philly cheesesteak classic
Bekijk recept

Veggie Philly
Bekijk recept