Deze editie bundelt alles over Nieuw Vlees. We leggen onze verhouding met vlees onder de loep. En dat is goed, voor de planeet én voor onze culinaire creativiteit. Want met andere keuzes kun je de mooiste creaties maken. Daarbij moet het niet alleen lekker en goed bereid zijn, maar denk ook eens aan plantaardige alternatieven en vleesvervangers.
Food

Slow cooking is hot! En dat is eigenlijk heel logisch: het is een eenvoudige manier van koken en het resultaat is altijd bijzonder smaakvol. De oven, de slowcooker of het vacuümsysteem doet het werk, terwijl alle smaken en aroma’s heerlijk samensmelten.

Voor veel mensen is vlees het uitgangspunt van een (hoofd)gerecht. Maar dat is aan het veranderen! In deze recepten draaien we de 80/20 regel om en is vlees ‘on top of it all’, een extra toevoeging in plaats van het centerpiece.

Wild is niet alleen een prachtig najaarsproduct. Het is ook het meest duurzame stukje vlees! Gecombineerd met aardse ingrediënten als biet, paddenstoelen en truffel is het pure verwennerij.
Portret
Exotisch vlees in een historische setting - Midden in het middeleeuws centrum van Gent vind je restaurant De Vier Tafels. Geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse, Aziatische en Australische keuken bereidt chef Christophe Derie hier authentieke wereldgerechten. Niet met kip, varken of rund, maar met kangoeroe, zebra en krokodil.
Lees het hier