SmitVis is met professionele visafdelingen vertegenwoordigd in de Belgische Sligro-ISPC vestigingen. Door dagelijkse aanvoer vanuit de grote visveilingen kan SmitVis vis leveren van topkwaliteit.

Historie

  • 1962 Jan & Wil Smit uit Volendam openen viswinkel in centrum Veghel
  • 1970 Vooraanstaand leverancier voor horeca en instellingen
  • 1985 Samenwerking J. Smit Vishandel B.V. / Sligro
  • 2002 Overname SmitVis door Sligro
  • Heden Toonaangevende speler voor horeca en grootverbruik

Ook in de toekomst willen we van lekkere vis blijven genieten. Daarom staat duurzaamheid hoog op de agenda bij Sligro-ISPC en SmitVis. Niet alleen als het op de visserij zelf aankomt, maar ook binnen elke bedrijfsactiviteit. Tevens voldoet de vis van SmitVis aan de hoogste kwaliteitseisen en werken we met een hele korte aanvoerketen.

Elke dag het beste uit de zee!

Elke dag het beste uit de zee betekent het beste voor de ondernemer.

Onze specialisten zijn thuis in de horeca, zorg en grootkeuken en geven graag advies over inkoopvolume, marge en nieuwe ontwikkelingen. Zij kennen elke vis en weten wat de mogelijkheden zijn. Ook geven wij regelmatig workshops aan foodprofessionals met tips, bereidingen en delen we vakkennis. Zo kan de ondernemer het verhaal weer vertellen aan zijn gasten en zorgen voor meer beleving rond verse vis.

SmitVis is onderdeel van Sligro Food Group. Jaarlijks wordt er maar liefst 3,2 miljoen kilo aan verse vis, schaal- en schelpdieren verwerkt in het centrale productiebedrijf in Veghel. Het volume komt terecht bij foodservice en de institutionele markt.

De productieafdeling telt 3.000 m² en beschikt over de modernste faciliteiten. Hier worden alle orders geproduceerd op klantniveau. Daardoor ontvangen de vestigingen in België en Nederland dagelijks verse aanvoer.

Sligro-ISPC biedt in samenwerking met SmitVis workshops aan foodprofessionals. Zo kan de ondernemer het verhaal doorvertellen aan zijn gasten en zorgen voor meer beleving rond verse vis!

Mosselen

Heel België geniet met volle teugen van dit heerlijke seizoensproduct. Ontdek hoe jij jouw gasten de beste mosselbeleving kunt bieden.

Lees meer

Oesters

Oesters hebben een bijnaam: het geschenk van de zee. De oester is een prachtig natuurproduct en een ware delicatesse. De unieke, ziltige smaak heeft weinig toevoeging nodig.

Lees meer

Haring

Veel Belgen kijken jaarlijks uit naar de start van het haringseizoen. Ontdek de culinaire veelzijdigheid van haring.

Lees meer

Fruits de mer

Met fruits de mer zet je beleving op tafel. Met ons brede assortiment aan schaaldieren, schelpdieren en visspecialiteiten variëer je eindeloos.
 

Duurzaamheid en kwaliteit

Ook in de toekomst willen we van lekkere vis blijven genieten. Daarom staat duurzaamheid hoog op de agenda bij SmitVis. Niet alleen als het op de visserij zelf aankomt, maar ook binnen elke bedrijfsactiviteit. Tevens voldoet de vis van SmitVis aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij werken met een hele korte aanvoerketen.

Rungis

SmitVis haalt het beste uit de zee ook rechtstreeks voor jou uit Parijs. In aanvulling op het vaste assortiment wordt er twee keer per week ingekocht bij de versmarkt Rungis Marché International. Hét verscentrum van Europa. In de loop der jaren hebben we een goede relatie opgebouwd met de Parijse visspecialisten. Zo zet jij vis met een verhaal op je kaart.

Vers van de veiling

Bij SmitVis kopen wij zelf verse vis in op diverse visveilingen in Nederland zoals IJmuiden, Stellendam, Scheveningen en Urk. In alle vroegte klokt onze inkoper de mooiste verse vis die morgen al op jouw kaart kan staan. Het beste uit de zee, vers op het bord van jouw gasten.

 

SmitVis is exclusief verkrijgbaar bij Sligro-ISPC

  Bekijk meer exclusieve merken