2 wilde-eendfilets, zonder vel
1 tl rookmot, bijvoorbeeld van appelhout
150 g bucatini
2 courgettes
6 eieren
8 sprietjes bieslook, in fijne ringetjes gesneden
100 g caciocavallo, parmezaan of pecorino
Extra: rookoven
Bestrooi de eend rondom met peper en zout. Stook een rookoventje op en voeg de rookmot toe. Rook de eend 2 minuten in het rookoventje. Haal de oven van de warmtebron, maar laat de eend erin afkoelen.
Kook de bucatini in water met flink wat zout beetgaar. Draai in de tussentijd met een spiraalsnijder spaghetti van de courgette en snijd de gerookte eend in kleine blokjes. Klop de eieren los en roer er een paar eetlepels van het pastawater erdoor. Houd nog een kopje kookvocht apart.
Giet de bucatini af. Doe de bucatini terug in de nog warme pan (niet op de warmtebron!), voeg de courgette en de eieren toe en roer tot alles warm en licht gebonden is (voeg als je het smeuïger wilt nog wat kookwater toe). Rasp er wat kaas over en bestrooi met de bieslook.
Verdeel over voorverwarmde borden of kommen en strooi de blokjes eend erover. Rasp er nog wat exra kaas over en serveer.