Wijntip: Maury Vintage (392350 - 5500437)
Voor de chocolade soufflé:
200 gr pure chocolade
200 ml melk
20 gr maïzena
½ vanillestok
3 eieren (M)
100 gr suiker
70 gr roomboter
Voor het frambozenpoeder:
50 gram LYO-SABORES framboos (66319 - 3722213)
25 gram poedersuiker
Voor de chocolade soufflé:
Doe de chocolade in een mengkom.
Verwarm de melk met het vanillemerg en roer hierin de maïzena, Breng tot tegen het kookpunt.
Giet de melk vervolgens over de chocolade en laat de chocolade hierin smelten.
Scheid de dooiers en de eiwitten. klop de eierdooiers met 50 gram suiker wit.
Voeg vervolgens aan het chocolademengsel toe en laat het geheel afkoelen.
Bestrijk de ramequins met boter en bestrooi deze met 25 gram suiker.
Klop de eiwitten op en voeg geleidelijk aan de overige 25 gram suiker toe. Klop tot deze glanzend en stijf is.
Vouw voorzichtig de eiwitten onder het afgekoelde chocolademengsel. Doe dit met een spatel en zeker niet met een klopper.
Lepel het mengsel dan in de ramequins en strijk de bovenkant glad af.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de soufflés in 20-25 minuten gaar.
Voor het frambozenpoeder:
Doe de lyo van framboos in een blender en maal fijn.
Meng onder het poedersuiker.
Afwerking:
Doe het frambozenpoeder in een fijn zeefje of poedersuiker strooier.
Bestrooi de soufflé rijkelijk met het frambozenpoeder.