Bereidingstijd 30 minuten + 3 uur rusten + 30 minuten vriezen
225 ml limoensap
125 ml Pisco
50 g suiker
100 g Prosorbet
2 eiwitten
150 g suiker
Angosturabitter, naar eigen inzicht
kaneel, naar eigen inzicht
Meng voor de sorbet het limoensap met 250 ml water en de Pisco. Meng de suiker met de Prosorbet. Meng alles rustig met de staafmixer door elkaar en zet minimaal 3 uur in de koeling. Draai er daarna ijs van.
Doe voor het eiwitschuim de suiker in een pan en laat op lage stand smelten. Zet dan de warmtebron hoog tot de stroop 116ºC is. Klop intussen de eiwitten in een staande mixer rustig stijf. Voeg al draaiend de stroop toe en laat al draaiend afkoelen tot een mooi taai schuim.
Meng het schuim op het laatste moment met de sorbet zodat er een soort swirl ontstaat. Schep in hoorntjes, glazen of bakjes en besprenkel met wat druppels Angostura en een klein beetje kaneelpoeder.