Fruit cobbler
Intense fruitsmaken van bramen en zwarte bessen voeren de boventoon in dit gerecht. De crumble van cantuccini zorgt voor een fijne gelaagdheid in smaak. Verse aardbeien zijn de kroon op het gerecht.
400 g bramen (diepvries), ontdooid
400 g zwarte bessen (diepvries), ontdooid
200 g cantuccini
75 g gezouten boter
125 g rietsuiker
400 g aardbeien, gewassen en gesneden
vanille-ijs
Laat het fruit uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Verdeel het fruit over een bakplaat. Maal in een keukenmachine de koekjes grof. Voeg de boter en 50 g van de suiker toe en maal nog even door. Verkruimel dit mengsel over het fruit en zet alles 20 minuten in een oven van 180ºC.
Laat de rest van de suiker smelten en voeg het opgevangen fruitsap toe. Laat even inkoken tot een stroperige saus. Serveer het fruit met de crumble, de siroop, verse aardbeien en een bolletje ijs.