1 rode biet (ca. 100 g), geschild en in blokjes
150 ml melk
5 g verse gist (koeling)
1 ei
100 g bloem
50 g volkorenmeel
1 zakje vanillesuiker
40 g boter
poedersuiker, naar smaak
Draai de biet met de melk in een sterke blender heel fijn. Verkruimel de gist boven het mengsel.
Meng het ei met de bloem en het volkorenmeel. Voeg al kloppend het bietmengsel, de vanillesuiker en een snufje zout toe. Zet afgedekt 1 uur in de koeling (langer mag ook, dan wordt het beslag mooier en bakken ze beter).
Roer het beslag door en schenk het in een spuitfles (voeg als het te dik is, wat eetlepels melk toe). Verhit een poffertjespan en vet in met een beetje boter. Spuit het beslag erin en bak op niet te hoge stand in circa 6 minuten gaar. Keer halverwege. Serveer de poffertjes met de rest van de boter en poedersuiker.
Tip
Maak op dezelfde manier oranje poffertjes met 150 g wortel die je schilt en klein snijdt. Of groene poffertjes met 150 g geblancheerde spinazie.