gele wortel, geschild
400 gr gele cherrytomaatjes
handje kikkererwten (uit blik)
2 el olijfolie
1 snede wit brood zonder korst
2 el bietensap
500 ml groentebouillon
handje ‘soepballetjes’, bijv. verse doperwten, mini-tomaatjes of kikkererwten
zout en peper
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de wortel in plakjes en verdeel met de cherrytomaatjes en de kikkererwten over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout. Rooster ongeveer 20 minuten of tot de wortel gaar is.
Rol intussen het brood plat met een deegroller. Steek er letters uit waarmee je een leuk woord kunt vormen, zoals de naam van de soep of de naam van het kind voor wie de soep is. Bestrijk met een beetje bietensap en droog de letters op een bakplaat circa 6 minuten in de oven (let erop dat ze knapperig, maar niet donker worden).
Verwarm de groentebouillon. Schep de groenten in een beker en pureer met een staafmixer. Voeg bouillon toe tot de gewenste soepdikte. Voor een extra gladde soep passeer je hem door een zeef.
Breng op smaak met zout.
Serveer de soep met de letters en ‘soepballetjes’ naar keuze.