Bereidingstijd 20 MINUTEN
4 middelgrote pastinaken
2 dl melk
50 g zwarte knoflookboter
2 el miso
200 g sjalot
1 bol knoflook
2 tl geroosterd zwart sesamzaad
versgemalen peper
fleur de sel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pastinaken en snijd er de bovenkant af.
Snijd 1 pastinaak in stukjes en zet onder met de melk in een kookpan. Kruid met zout en peper en breng aan de kook.
Laat in ongeveer 20 minuten volledig gaarkoken. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Draai de gare pastinaak met de boter en een klein beetje van het kookvocht in de blender tot een gladde puree.
Snijd, terwijl de pastinaak kookt, de rest van de pastinaak in de lengte in mooie punten.
Leg in een ovenschaal, voeg de miso toe en kruid met zout en peper. Snijd de sjalotten doormidden en leg bij de pastinaak, samen met de bol knoflook. Schep de pastinaak goed om en rooster ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om. Controleer met een scherp mesje of de pastinaak gaar is.
Dresseer de warme puree op een schaal en leg er de geroosterde pastinaak, geroosterde sjalot en de gehalveerde, gepofte knoflook op.
Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.