Bereidingstijd 45 minuten + 12 uur wachten
150 g rode linzen
1 aubergine
grof zeezout
100 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kurkuma
1 tl madame Jeanette sambal
frituurolie
1 bosui, in ringetjes
4 el uien- of mangochutney
Wel de linzen 12 uur in water en laat daarna uitlekken. Snijd de aubergine in schijfjes van 1 cm. Bestrooi met grof zeezout en laat 30 minuten staan. Maak intussen het dikke beslag door de linzen met 1 theelepel zout fijn te malen in de keukenmachine. Voeg bloem, bakpoeder, kurkuma en sambal toe. Schep er een paar eetlepels water bij tot je een dik beslag krijgt met de structuur van pindakaas.
Veeg het zout van de aubergines en dep de schijven droog. Bestrijk de schijven aan beide kanten met een dun laagje beslag (laat de randen vrij). Frituur deze schijven in de frituurolie op 170ºC in een paar porties in 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een rekje en serveer warm, bestrooid met bosui en met de uien- of mangochutney erbij.
Tip:
Traditioneel wordt het ook wel geserveerd met tamarindesaus.