Hartige aardbei-tomatensmoothie
Tomaten zijn lekker in hartige én zoete gerechten en hetzelfde geldt eigenlijk voor aardbeien. Door beide vruchten te combineren ontstaat een heel mooi, uitgebalanceerd hartig-zoet ontbijtje.
1 blik tomatenblokjes
500 g aardbeien, zonder de kroontjes
100 g cherrytomaatjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
2 el appelazijn
100 ml appel-peer-gembersap
snuf selderijzout
4 el olijfolie
handje ijsblokjes
Blend de tomatenblokjes, aardbeien, cherrytomaatjes en bleekselderij in een krachtige blender tot een puree. Zet met de kom van de blender minimaal een uur in de koelkast (of langer tot gebruik).
Voeg de azijn, appelsap, selderijzout en olijfolie toe en maal alles fijn. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de ijsblokjes toe en maal nog even tot het ijskoud is. Serveer direct.