300 ml Vedett Extra White (witbier)
4 eidooiers
100 gram + een extra klontje Hoeveboter
cayennepeper
zout
peper
sap van 1 citroen
2el natuurazijn
4 eieren
100 ml room (40%)
nootmuskaat
enkele takjes platte peterselie
Mousseline:
kook het witbier gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur en laat even afkoelen
voeg de eierdooiers toe en klop ze samen met het bier los op een laag vuurtje tot een mooie binding ontstaat
voeg vervolgens een paar klontjes koude boter toe en klop ze onder het mengsel
kruid alles af met een snuifje cayennepeper, zout en het sap van 1 citroen.
Gepocheerde eieren:
breng een liter water aan de kook en doe er de natuurazijn bij
roer met een lepel in het kokende water, zodat er een draaikolk ontstaat, breek het ei en laat het in het midden van de draaikolk glijden
pocheer de eieren gedurende 3 minuten
schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met behulp van een schuimspaan.
Hopscheuten:
doe een klontje boter in een steelpan
bak de hopscheuten heel kort (maximum één minuut) in de boter
doe de room in de pan en kook de room gedeeltelijk in
kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking:
verdeel de hopscheuten, de gepocheerde eieren en de mousseline over de borden en werk af met de platte peterselie.