2 eiwitten
200 g fijne kristalsuiker
1 tonkaboon
snuf zout
225 g amandelmeel
2 el poedersuiker
Klop de eiwitten luchtig. Meng de suiker erdoor en klop nog even door. Rasp de tonkaboon erboven en meng met een snuf zout en het amandelmeel. Je hebt nu een mengsel dat een beetje op spijs lijkt.
Draai balletjes ter grootte van een walnoot. Strooi de poedersuiker op een bord en rol de balletjes door de poedersuiker. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes een beetje plat. Bak 10-15 minuten in een oven van 170ºC.
Tip
Het is leuk om zo’n simpel koekje naar je hand te zetten. Een paar ideeën:
- Meng bijvoorbeeld wat kaneel of koekkruiden door het mengsel of door de poedersuiker. - Meng er wat grof gehakte hazelnoot door of druk er een amandel in.
- Geef meer amandelsmaak door wat amandelextract door het mengsel te mengen.
- Beetje citrusschil is ook lekker of experimenteer met allerlei andere noten kan ook.
- Gekonfijt fruit of wat gerookte amandelen voor een wat gekkere variant?
- Vervang amandelmeel door gemalen pistache voor een luxe pistache-koekje.
- Maak eens minikoekjes, verkort dan de baktijd aanzienlijk.