6-8 bagels (evt. glutenvrij)
50 g rucola
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
1 el geroosterde amandelen
4 el olijfolie met een pittige smaak
50 g tapenade naar keuze
1 potje artisjokharten op olie
100 g halfgedroogde kerstomaatjes
50 g Taggiasche olijven
250 g vleeswaren naar keuze, bijvoorbeeld spianata piccante, bresaola, rauwe ham, finocchiona, capocollo
100 g Italiaanse kaas, zoals toma uit Val d’Aosta
Bak de bagels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de rucola in ijswater zodat het lekker knapperig wordt. Pureer basilicum met knoflook, amandelen en olijfolie tot een grove pesto.
Doe de pesto, tapenade, artisjok, tomaatjes en olijven in bakjes en zet op een schaal. Leg de vleeswaren, kaas en rucola erbij en serveer met de bagels.
Tip: Met de garnituren kun je een eigen draai aan je schotel geven en ook spelen met de kostprijs.