200 ml zonnebloemolie
100 g shiitake
500 g kippendijfilet
30 ml sojasaus
20 g Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
10 ml sesamolie
300 g gegrilde pompoen (vers gemaakt of kant en klaar uit de diepvries)
1 bosui, in ringetjes
4 el bruin en zwart sesamzaad
4 el panko
150 ml Chung Jung One Koreaanse azijn-chilisaus
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de shitiake 5 minuten. Laat afkoelen. Hak de shiitake met de kippendijfilet, sojasaus, gochujang en sesamolie in de keukenmachine grof. Voeg de gegrilde pompoen toe en hak alles tot een samenhangend, maar niet te fijn mengsel tot de structuur van gehakt. Schep in een kom de bosui erdoor (voeg als het te nat is wat panko toe).
Meng het sesamzaad met de panko en schep hierin een klein hoopje van het nuggetmengsel. Schud even om en leg op een bord. Herhaal met het overige nuggetmengsel.
Verhit een laagje olie in een ruime pan of wok en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten gaar en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de Koreaanse azijn-chilisaus.