Loempiasaus:
1 kleine rode paprika, in stukjes
2 rode pepers, in stukjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
10 g verse gember, fijngehakt
75 g suiker
25 ml (Chinese) azijn
2 tl maïzena
Loempia’s:
250 g sojascheuten
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 rode peper, in plakjes
100 g bamboo shoots uit blik, uitgelekt
200 g Rootzz of Nature jackfruit curry
2 el Lee Kum Kee vegetarische roerbaksaus (Lee Kum Kee)
8 grote vellen filodeeg
1 ei, losgeklopt
2 liter frituurolie
Breng alle ingrediënten voor de saus behalve de azijn en maïzena met 200 ml water aan de kook. Kook 10 minuten en pureer alles glad met een blender of staafmixer. Meng de azijn met de maïzena en roer dit door de saus. Kook even door om te laten binden en laat afkoelen. Roer af en toe.
Spoel de sojascheuten af in een zeef en schenk er kokend water over. Laat uitlekken. Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook, paprika, rode peper en bamboe op hoge stand 1 minuut. Voeg de jackfruit toe en bak nog even mee. Meng met de sojascheuten en laat alles afkoelen. Breng op smaak met de vegetarische roerbaksaus.
Leg een vel filodeeg op een keukenhanddoek, bestrijk met ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk ook dit vel met ei. Verdeel een kwart van het jackfruitmengsel in een rechthoekig hoopje over de bovenkant van het vel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Maak op deze manier 4 loempia’s.
Frituur de loempia’s in 4 minuten goudbruin in olie van 170ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de saus.