Bereidingstijd 15 MINUTEN
4 mini-pitabroodjes
¼ rode ui
2 el sushiazijn
2 mini-komkommers
sap en rasp van ¼ limoen
2 takjes verse munt
2 el Griekse yoghurt
4 falafelballetjes
olijfolie
versgemalen peper
4 takjes verse koriander
zout
Maak de rode ui schoon en snijd in zeer dunne ringen. Leg in een kommetje en schenk er de sushiazijn overheen. Laat minimaal 10 minuten marineren.
Snijd de mini-komkommers in dunne linten. Snijd de steeltjes van de koriander ragfijn en doe samen met de komkommerlinten in een kommetje. Voeg er wat limoensap en -rasp aan toe en kruid met zout en peper. Laat 10 minuten marineren.
Snijd de muntblaadjes ragfijn en meng met de Griekse yoghurt. Verfris met het limoensap en de -rasp.
Verwarm de oven voor en bak de pita’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de falafel om en om mooi krokant in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Snijd de pita’s open, smeer lichtjes in met de Griekse yoghurt en verdeel er de komkommerlinten overheen.
Leg er de falafel op en lepel er een beetje yoghurt op.
Garneer ten slotte met de gemarineerde ui en topjes koriander.