6 stengels schorseneren
1 el roomboter
1 dl kookroom
mespuntje gemalen nootmuskaat
2 el fijngesneden groene kruiden (platte peterselie, bieslook, dragon, kervel)
1 el tuinkers
4 blauwe maistortilla’s
versgemalen peper
zout
1. Was de schorseneren grondig onder de kraan.
2. Doe plastic handschoentjes aan en schil de schorseneren goed. Was nogmaals en snijd in stukjes.
3. Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak er de schorseneren in tot ze mooi goudbruin zijn.
4. Blus af met de kookroom, voeg de nootmuskaat toe, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 15 minuten smoren.
5. Neem de deksel weg en laat de room inkoken tot de pan bijna droog is. Kruid met zout en peper en voeg de verse kruiden en de tuinkers toe.
6. Bak de maistortilla’s kort aan beide kanten in een droge koekenpan.
7. Leg op een schaal en schep er de schorseneren met de kruiden op.