Bereidingstijd 30 minuten + 30 minuten wachten + 3 uur rusten + 30 minuten vriezen
200 g gepelde pistachenoten
30 g fijne kristalsuiker
500 ml volle melk
100 ml slagroom
50 g suiker
40 g glucosestroop
10 norivellen
Rooster de pistachenoten op een bakplaat 10 minuten in een oven van 150ºC. Schud af en toe om. Laat een half uur afkoelen. Draai ze met de suiker in de keukenmachine tot een fijne puree. Schraap af en toe de randen schoon en let erop dat het niet te warm draait (dan maal je de olie eruit). Als het te veel gaat glimmen, laat het dan weer afkoelen voor je verder maalt.
Breng de melk, room, suiker en glucosestroop aan de kook. Roer er van de warmtebron af de helft van de pistachepuree door (gebruik de rest in een ander recept, bijvoorbeeld in een dressing of bij aardbeien met slagroom). Laat afkoelen en zet dan afgedekt 3 uur in de koeling. Schep alles door en draai er in de ijsmachine ijs van.
Maal de norivellen fijn in de keukenmachine en zeef het geheel.
Schep het ijs in hoorntjes, glazen of bakjes en bestrooi met het noripoeder.