150 g rode linzen
150 g kristalsuiker
150 instant polenta
3 tl bakpoeder
25 g cacaopoeder
150 ml zonnebloemolie
5 eieren
rode kleurstof, naar eigen inzicht
250 ml vegan slagroom
250 g vegan roomkaas
100 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
Extra: met bakpapier beklede springvorm van ca. 20 cm ø
Spoel de linzen af. Kook ze met 500 ml water in 15-20 minuten gaar en giet af door een fijne zeef. Laat afkoelen. Pureer alles met de suiker, polenta, bakpoeder en cacaopoeder in de keukenmachine. Voeg de olie toe en daarna een voor een de eieren. Breng met de kleurstof naar de gewenste kleur.
Schep het beslag in de springvorm en zet 50 minuten in een oven van 170ºC. Hij wordt door de linzen wat compacter dan een gewone cake. Laat afkoelen in de vorm.
Klop intussen de vegan slagroom en roomkaas met de kristalsuiker en het vanille-extract tot een lobbige créme. Snijd de bovenkant van de taart. Snijd de rest van de taart 2 keer horizontaal door, zodat je 3 lagen hebt. Bestrijk de onderste laag met het ‘roomkaas’-mengsel. Leg er een cakelaag op en bestrijk ook met het ‘roomkaas’-mengsel. Bedek met de laatste laag en bestrijk rondom met het ‘roomkaas’-mengsel. Bestuif met een beetje kaneel, snijd in punten en serveer.