Bereidingstijd 30 minuten + 24 uur wachten + 3 uur rusten+ 30 minuten vriezen
50 g pure laurierdrop
400 ml volle melk
100 g lichte basterdsuiker
200 ml slagroom
40 g glucosestroop
10 kardemompeulen
1 takje verse rozemarijn
3 eidooiers
Meng de drop, 200 ml melk en 50 g basterdsuiker en zet afgedekt 1 dag in de koeling. De suiker lost op, de drop wordt zacht.
Meng de overige melk met de room, glucosestroop, kardemom en rozemarijn en verwarm op lage stand. De stroop lost op en de kardemom en rozemarijn geven smaak. Breng bijna aan de kook en draai de warmtebron uit. Laat een uur staan.
Schenk het dropmengsel in een pan en zeef het kardemommengsel erboven. Roer rustig door. Maal het geheel in een blender glad. Roer de eidooiers in een kom glad. Breng het dropmengsel aan de kook. Schenk het kokendhete mengsel al roerend bij de dooiers en klop even door. Schenk alles terug in de pan en laat op heel lage stand nog even al roerend doorwarmen tot 80ºC. Zet de pan in ijswater (anders gaart het door) en laat al roerend afkoelen. Laat afgedekt minimaal 3 uur in de koeling staan. Draai er een ijs van. Schep in hoorntjes, glazen of bakjes.