Wijntip: La Croisade rosé (232937 - 5520040)
Voor de Salade van groene linzen:
250 gram linzen (Le Puy)
75 gram waterkers + enkele takjes
1 eetl. platte peterselie
½ teentje knoflook
75 ml. olijfolie
1 eetl. sherryazijn
Peper en zout
6 groene asperges
50 gram oude manchego
½ citroen, sap
5 gram gekonfijte citroenschil, in zeer fijne brunoise. (68534 - 3841021)
Voor de Salade van groene linzen:
Was de linzen met koud water.
Breng ze over in een passende pan en zet ruim onder water. Voeg nog geen zout toe, dan garen ze sneller en mooier.
Breng aan de kook en kook de linzen rustig gaar maar hou ze heel.
Draai ondertussen de helft van de waterkers samen met de peterselie en de knoflook fijn in een blender en voeg de olijfolie en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de linzen af en meng nog warm met de waterkersdressing.
Blancheer de asperges kort. Spoel koud en laat ze uitlekken.
Grill ze vervolgens, dit geeft een lekkere geroosterde smaak. Snijd ze vervolgens in schuine stukjes.
Meng de salade met de rest van de waterkers, de gekonfijte citroen en de asperges. Breng op smaak met het citroensap.
Afwerking:
Doe de salade in een klein weckpotje en schaaf er wat manchegokaas over. Werk af met enkele takjes waterkers.