Wijntip: Chardonnay Reserva (543278 - 5510099)
Voor de Spanakopita met feta kaas:
500 gram spinazie
½ ui
1 bosui
½ teentje knoflook
Scheutje olijfolie
2 takjes dille, fijngesneden
100 gram feta, verkruimeld
1 ei
4 plakjes filodeeg
Voor het dillepoeder:
100 gram gedroogde dilletopjes
Voor de Mayonaise met olijfolie en citroen:
2 eidooiers
3 gram zout
1/2 theel. peper
1 el. mosterd
15 gram citroensap
1 teentje knoflook
200 ml. olijfolie
200 ml. arachideolie
Voor de Spanakopita met feta kaas:
Was de spinazie en laat uitlekken.
Snipper de lente-ui, knoflook en de ui en fruit ze aan in olijfolie.
Voeg de spinazie, de dille en de feta kaas toe.
Laat het geheel afkoelen.
Roer het rauwe ei door de koude massa en laat de massa uitlekken.
Leg een blad filodeeg op de werkbank, leg er een dunne streep vulling op en rol het op.
Bestrijk met olijfolie en bak in een oven op 180°C tot het goudbruin is.
Voor het dillepoeder:
Doe de gedroogde dilletopjes in een blender en maal deze tot een fijn poeder.
Passeer door een puntzeef.
Bewaar het poeder op een droge plek.
Voor de Mayonaise met olijfolie en citroen:
Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vermeng alle ingrediënten behalve de twee oliën met elkaar. Doe dit met behulp van een garde.
Voeg nu in een dunne straal de oliën toe en blijf langzaam doorroeren.
Proef en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap indien nodig.
Doe de mayonaise in een knijplesje of spuitzakje.
Afwerking:
Spuit enkele puntjes van de mayonaise op de Spanakopita en bestrooi met het dillepoeder. werk af met enkele takjes Mustard cress.