250 g cashew
225 g medjouldadels
75 g rietsuiker + 2 el om te bakken
100 g instant polenta
4 eieren
150 g basterdsuiker
60 ml vegan slagroom
Extra: met bakpapier bekleed cakeblik
Verdeel de cashewnoten over een ovenschaal en rooster ze 6-10 minuten in een oven op 170ºC. Schud af en toe om en haal ze eruit als ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
Ontpit de dadels. Draai de dadels in een keukenmachine met 175 gram van de cashewnoten, de suiker en de polenta glad. Voeg de eieren toe en draai nog even. Schep alles in het cakeblik en zet circa 50 minuten in de oven. Laat even afkoelen en stort op een rekje. Laat nog wat afkoelen.
Bak intussen de rest van de noten met de 2 eetlepels rietsuiker en laat de suiker smelten zodat de cashews een karamellaagje krijgen. Zet apart.
Maak de karamel door de basterdsuiker met de slagroom op te koken en licht te laten karamelliseren. Serveer de cake met een royale scheut van de karamel en garneer met de gekaramelliseerde cashewnoten.