1 kleine rodekool, in chiffonade (zonder harde kern)
1 sjalot, fijngesnipperd
2 kruidnagels
50 ml rodewijnazijn
1 el rietsuiker
1 el kappertjes
1 el rozijnen
20 g boter
400 g ui, in halve ringen
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 tl speculaaskruiden
50 ml Knorr Intense Flavours roast umami
1 el rodewijnazijn
400 g jackfruit
1-2 el bloem
aardappelpuree, naar eigen inzicht
150 ml bruin bier
Breng de rodekool, sjalot en kruidnagels met 200 ml water in een stoofpot aan de kook en laat op lage stand met het deksel op de pot circa 30 minuten stoven. Voeg azijn, suiker, kappertjes en rozijnen toe en stoof zonder deksel nog 10 minuten. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra suiker en/of azijn.
Smelt intussen de boter en bak hierin de ui op lage stand 20 minuten voorzichtig gaar en bruin. Voeg de kruidnagels, laurier en speculaaskruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de roast umami, azijn, bruin bieren jackfruit toe en stoof alles nog 20 minuten. Bind het met de bloem en stoof nog even door zodat de bloem gaar wordt. Breng op smaak met peper en zout (voeg naar smaak wat extra rodewijnazijn toe voor een wat zuurdere hachee).
Serveer het stoofvlees met aardappelpuree en de gestoofde rodekool