ca. 500 g everzwijnrugfilet
25 g sojasaus
15 g kokosbloesemsuiker
6 el zonnebloemolie
1 gele paprika, in ringen
1 groene paprika, in ringen
2 rode ui, in ringen
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
⅓ ananas, in blokjes
3 el bloem
3 el maizena
Sweet & sour saus:
50 ml blanke azijn
50 g tomatenpuree
50 g kokosbloesemsuiker
25 sojasaus
15 g gember, geraspt
1 tl maizena
Snijd de everzwijnrugfilet in plakken van 1 cm. Meng de sojasaus met de kokosbloesemsuiker en meng het vlees erdoor. Zet een uur afgedekt in de koeling.
Breng voor de sweet & sour saus 150 ml water met de andere ingrediënten (behalve de maizena) in een steelpan aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken. Roer de maizena los met een beetje water en bind de saus hiermee. Proef en voeg zout naar smaak toe.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de paprika, ui, knoflook en ananas op hoge stand 3 minuten.
Meng intussen voor het vlees de bloem met de maizena en voeg wat gemalen peper toe. Haal de plakken vlees stuk voor stuk door het bloemmengsel, schud overtollige bloem eraf en leg op een bord. Verhit de overige zonnebloemolie en bak hierin het vlees op hoge stand 1 minuut aan elke kant. Voeg de saus toe en schud even door. Serveer op de groenten. Lekker met rijst of noedels.