320 g tonijn
2 tl matchathee
olijfolie
2 avocado's
2 el zure room
1 bakje chuka wakame
½ bakje Borage cress
versgemalen peper
zout
Snijd 4 rechthoekige plakken van de tonijn, kruid met zout en peper en druk rondom in de groene thee
Maak de avocado’s schoon en snijd 12 mooie partjes van het vruchtvlees. Kruid met zout en peper en rooster kort met behulp van een crèmebrûléebrandertje.
Draai de rest van de avocado met de zure room in de blender tot een gladde crème en kruid met zout en peper. Schep in een spuitzak.
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan tot het gloeiendheet is en rooster zeer kort de tonijn aan alle kanten. Neem direct daarna uit de pan.
Snijd de tonijn in mooie blokjes (tataki) en dresseer met de chuka wakame, de crème van avocado en de gebrande avocado op het bord.
Garneer met de Borage cress en strooi er nog een beetje theepoeder bij.