200 g rijst
4 maïstortillas
1 el zonnebloemolie
1 tl komijnzaad
400 g kidneybonen, afgespoeld
150 g maïskorrels
1 potje rode salsa
200 g Rootzz of Nature jackfruit barbecue
1 komkommer, in blokjes
klein bosje radijsjes, in kwarten
2 avocado’s, gehalveerd en in plakjes
2 takjes koriander of platte peterselie, fijngehakt
chilivlokken
Kook de rijst. Snijd de tortillas elk in 8 puntjes, bestrijk met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Bak ze in 5 minuten lichtbruin en knapperig in een oven van 170ºC.
Meng de kidneybonen met de maïs en de salsa. Verwarm de jackfruit.
Verdeel de nog warme rijst over 4 kommen, schep de kidneybonen ernaast, leg de komkommer en radijs erbij en verdeel de jackfruit erover. Leg de avocado erop en bestrooi met de kruiden en wat chilivlokken. Serveer met de tortillacrackers.