300 ml kokosroom
7 g agar agar
1 el tapiocameel
1 el citroensap
300 ml vegan slagroom
150 g suiker
1 el vanillepasta
32 lange vingers
300 ml espresso koffie
6 el rum
½ ananas, in kleine blokjes
cacaopoeder
Doe de kokosroom met 50 ml heet water in een pot. Voeg de agar agar toe en breng aan de kook. Meng het tapiocameel met 1 el water en voeg dit toe aan de kokosroom. Roer flink door en laat alles binden. Laat al roerend wat afkoelen en roer het citroensap en een snuf zout erdoor. Schep in een kom en laat verder afkoelen (roer af en toe).
Meng de ‘mascarpone’ als deze lauwwarm is, maar nog niet stijf met de slagroom, de suiker en de vanillepasta. Laat nog even verder afkoelen en klop hem daarna lobbig.
Haal de lange vingers door de koffie en leg er 3 op elk bord. Besprenkel met de rum en bestrooi met de ananas. Schep er een flinke schep van het kokosmengsel op. Haal de resterende 8 lange vingers door de koffie en leg erop. Zeef er wat cacaopoeder op en serveer.