300 g vegan chocolade
150 ml aquafaba
1 el maple of agave siroop
50 g kristalsuiker
1 tl cacaopoeder
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de aquafaba met de siroop in een staande mixer stijf (het duurt even voor je een mooi schuim hebt). Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen en spatel het schuim erdoor. Verdeel de mousse over 4 of 6 glazen of kommetjes en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Smelt de suiker met 1 eetlepel water op een laag vuur. Zet het vuur wat hoger als de suiker gesmolten is en verhit tot je een lichtbruine karamel hebt. Stort het op een siliconen bakmat en laat afkoelen.
Maal de karamel in een keukenmachine of sla het met een deegroller tot gruis. Bestrooi de chocomousses met de karamel en bestuif met wat cacaopoeder.
Tip: houd je van een meer romige chocomousse? Klop dan 100 ml vegan slagroom lobbig en spatel het door het mengsel voordat het in de koelkast gaat.