Bereidingstijd 20 MINUTEN
2 eryngii paddenstoelen
125 g bruine beukenzwammetjes
1 pastinaak
4 takjes bieslook
2 takjes platte peterselie
1 el plantaardige roomboter
versgemalen witte peper
zout
Snijd van de steel van de eryngii paddestoel plakken van ongeveer 1 cm dik.
Snijd de rest van de eryngii in stukjes. Snijd de beukenzwammetjes van de onderkant af.
Schil de pastinaak en snijd in de lengte in lange linten.
Blancheer de pastinaak enkele minuten, giet af, spoel koud en laat zeer goed uitlekken.
Snijd de bieslook en de peterselie fijn.
Verwarm het gourmetstel of de tafelgrill voor.
Laat een klontje plantaardige boter smelten tot deze begint te kleuren en rooster er de ‘coquilles’ van eryngii en de linten pastinaak in tot deze aan beide kanten mooi gekleurd zijn. Kruid met zout en peper.
Leg aan de zijkant van het pannetje of de plaat en bak op het heetste plekje de beukenzwammetjes en de afsnijdsels van de eryngii mooi bruin. Kruid met zout en peper en voeg de groene kruiden toe.
Serveer de ‘coquilles’ met de pastinaak en verdeel er de gebakken paddenstoelen overheen.