500 ml kokosmelk
10 g agar agar
3 el tapiocameel
1 el citroensap
2 el Knorr Intense Flavours roast umami
2 el gerookte olie
500 g vastkokende aardappels, ongeschild in plakjes van ½ cm
2 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
4 teentjes knoflook, geraspt
6 sprietjes bieslook, fijngesneden
Doe de kokosmelk met 100 ml heet water in een pan. Voeg de agar agar toe en breng aan de kook. Meng het tapiocameel met 3 el water en voeg dit toe aan de kokosmelk. Roer flink door en laat alles binden. Laat al roerend wat afkoelen en roer het citroensap, de roast umami, 1 el gerookte olie en een snuf zout erdoor. Stort alles in siliconen vormpjes zodat je een soort van losse ‘kaasjes’ krijgt. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen. Zet ze daarna minstens 3 uur in de koeling.
Kook de aardappelplakjes 5 minuten in water met wat zout. Verhit de zonnebloemolie in een panen bak hierin de ui in 15 minuten lichtbruin. Bak de knoflook 5 minuten mee en meng de aardappelplakjes erdoor.
Snijd of rasp de helft van de kaas (gebruik de rest voor een ander recept). Meng de helft van de geraspte kaas met het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in ovenschaaltjes en bestrooi met de rest van de kaas. Zet circa 20 minuten in een oven op 200ºC of tot het gerecht mooi lichtbruin is.
Neem uit de oven, besprenkel met de overige gerookte olie en bestrooi met de bieslook.