4 el olijfolie
2 uien, in halve ringen
4 teentjes verse knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
snuf saffraan
2 kaneelstokjes
1 venkel, in dunne plakjes
1 rode paprika, in reepjes
5 cocktail-trostomaten, in partjes
4 el amandelmeel
de filets van 1 makreel
de filets van 1 (wilde) zeebaars
12 grote ongepelde garnalen (vers of diepvries)
1 citroen, in partjes
Chermoula:
1 teentje knoflook, geraspt
½ bosje koriander, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
5 el olijfolie
1 citroen, geperst
Verwarm de olijfolie in de tajine, zet het vuur op een lage stand en bak hierin de uien rustig 15 minuten. Bak de knoflook 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, saffraan, kaneel, venkel, rode paprika en de tomaten toe. Doe het deksel op de tajine en zet 1,5 uur in een oven van 150ºC.
Meng intussen de ingrediënten voor de chermoula, breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Neem het deksel af de tajine en bestrooi met het amandelmeel. Snijd alle visfilets in de breedte doormidden. Bestrooi ze met peper en zout en verdeel ze met het vel omhoog over de tajine. Leg de garnalen erbij en zet de tajine zonder deksel nog 15 minuten terug in de oven. Check of de garnalen gaar zijn.
Besprenkel met wat chermoula en garneer met partjes citroen. Geef de rest van de chermoula er apart bij bij.
Tip
Eet met een lekkere, gestoomde couscous of met flatbreads. Ook lekker met een goede aardappelpuree.