Zalm met gnocchi en kool
Zalm uit de oven is altijd een goed idee. De combinatie met gnocchi is verrassend en erg geslaagd. Spitskool, bimi en citroen brengen het geheel samen.
600 g zalmfilet zonder vel
1 potje bruschetta tomaat of rode pesto
500 g koelverse gnocchi
½ spitskool, in parten
½ paarse spitskool, in parten
4 stuks bimi
4 takjes salie
2 citroenen, gehalveerd
3 el olijfolie
geraspte kaas, naar eigen inzicht
Bestrijk de zalm met de helft van het bruschetta-mengsel en leg op een bakplaat. Verdeel de gnocchi, spitskool, bimi en salie rondom de zalm en leg de citroenhelften ertussen. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi de groenten met peper en zout. Zet 25-30 minuten in een oven 180ºC.
Serveer met het overige bruschettamengsel en geraspte kaas naar smaak.