Vegi en vegan is niet meer weg te denken uit onze wereld. Maar hoe bedien je nu die vegetarische of veganistische gast? En wat zijn alternatieven waarmee je nog steeds kwaliteit serveert? Sligro-ISPC neemt je mee in de wereld van plantaardig eten. 

Vega(n) recepten

Deze gerechten zijn gemaakt zónder vlees of andere dierlijke ingrediënten. Blaas zelfs fervente vleeseters omver met een sappige burger of malse ribs. Of ga voor vegetarische hapjes of een compleet vegetarische borrelplank. 


Over-the-top vega burger

Bekijk recept


Vegan kapsalon

Bekijk recept


Vegan ribs

Bekijk recept


Veggie platter

Bekijk recept


Tropical freakshake

Bekijk recept


Steak tartare

Bekijk recept


Saladeplank

Bekijk recept


Blooming onion

Bekijk recept


Papaja bowl

Bekijk recept


Minipita falafel

Bekijk recept


Beercan cabbage

Bekijk recept


Geroosterde pastinaak met miso

Bekijk recept


Toasty vijgen & brie

Bekijk recept


Caprese breakfast

Bekijk recept


'Coquilles' met beukenzwammetjes en pastinaak

Bekijk recept

Flexitariër, vegetariër of veganist

Flexitariër

Flexitariërs zijn gasten die minimaal 1 dag in de week geen vlees eten.

Vegetariër

Gasten die geen vlees eten - maar wel ei, zuivel en honing - zijn vegetariër.

Veganist

Je veganistische gasten eten helemaal geen dierlijke producten. Dus geen melk en eieren, maar ook geen honing. Ook dierlijke stoffen en materialen als bijenwas, wolvet en leer gebruiken ze niet.


 


Vleesvervangers

Flexitariës, vegetariërs en veganisten zijn voortdurend op zoek naar alternatieven. Want ze willen wél de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Vleesvervangers zijn lekkere en voedzame oplossingen. Denk aan burgers van sojabonen, erwten of tarwe.


Peulvruchten

Peulvruchten zijn perfecte vleesvervangers. Ze hebben oneindig veel toepassingen, zijn lang houdbaar en relatief goedkoop. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar prijstechnisch ook erg interessant.


Comfortfood

Burgers, loaded fries, taco’s en milkshakes; vier klassiekers in een plantaardig jasje. Dat is vegan comfortfood. Stuk voor stuk guilty pleasures. Alle gerechten zijn kleurrijk opgemaakt en Instagram-waardig. Reken maar dat vegetariërs en veganisten hier hun vingers bij aflikken.


Vega(n) hardlopers

Maak de harlopers op jouw kaart beschikbaar voor iedereen. Met een aantal eenvoudige aanpassingen giet je ze snel in een vegetarische of veganistische vorm. Van je 12 uurtje, salade geitenkaas en club sandwich bij de lunch tot de tomatensoep en carpaccio.