Bij Slagerijen Kaldenberg zijn ze gek op Belgisch kwaliteitsvlees! 

Ontdek hier het assortiment, zowel runds- als varkenvlees.

ARTIS

Artis rundvlees is afkomstig van 100% Belgische kwaliteitsrunderen die speciaal worden geselecteerd door Swaegers. De selectie ronde is van groot belang om de kwaliteit van het vlees te waarborgen.

Zo gaat Swaegers dagelijks naar de Belgische veemarkten om een selectie te maken van runderen. Daarnaast hebben ze sterke relaties met de boeren en veehandelaars uit de directe omgeving.

Het Belgische vlees wordt na de selectie van de runderen minimaal 14 dagen op een artisanale manier gerijpt. 


Artis côte à l'os

Artis dunne lende

Artis filet pur

Artis rib eye


Bekijk het volledige assortiment hier

 

BLEUE DES PRÉS

De Bleue des prés koeien zijn runderen die zijn geboren en gekweekt in België. De runderen worden ook wel 'dikbillen' genoemd en hebben minstens twee graasseizoenen lang geleefd. De Bleue des prés runderen gaan van weide naar weide. Bleue des prés vlees is mals, mager vlees met een echte karakteristieke vlees smaak. 100% Belgisch van echt kwaliteitsvlees. 


Bleue des pres bovenbil

Bleue des pres dunne lende

Bleue des pres filet pur

Bleue des pres côte à l'os

 

Bekijk het volledige assortiment hier

 

WITBLAUW

De witblauw runderen zijn geboren en gehouden in België. Het Belgisch witblauwras is in 1973 officieel erkend toen het ras in twee type's werd opgesplitst: het vleestype en het dubbeldoeltype.

Het Belgisch witblauw staat bekend om zijn imposante spiermassa. Witblauw rundvlees is mals, mager vlees met een echte karakteristieke smaak. 100% Belgisch van echt kwaliteitsvlees.


Witblauw biefstuk

Witblauw burger

Witblauw rump
 

Bekijk het volledige assortiment hier

 

BRASVAR

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Daarbij maken een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu het verschil. Bij Brasvar geen massaproductie, maar passie en vakmanschap.

Een pure aanpak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo gaan ze vanuit hun overtuiging voor niets minder dan het beste op het vlak van smaak, kwaliteit, dripverliezen, kleur, bewaring en gezondheid.  Mals, sappig en een overheerlijke smaak. Daarvoor moet je Brasvar varkensvlees gebruiken. 


Brasvar buikspek

Brasvar varkenshaas

Brasvar filet

Brasvar varkensnek

Bekijk het volledige assortiment hier

 

DUKE OF BERKSHIRE

Een van oorsprong Engels varkensras dat bijna met uitsterven bedreigd was. Tot een Belgisch familiebedrijf het nieuw leven inblies, waar ze in ruime stallen leven op stro en een constant vegetarisch meergranen dieet.

Het vlees van het Duke of Berkshire varken valt op door de donkere kleur, de specifieke marmering en de unieke sappigheid van het vlees. Dit is varkensvlees op zijn best. Een andere opvallende eigenschap van het vlees is de bijzondere, zoete smaak.

Het vlees dankt zijn bijzondere eigenschappen aan een hoge pH-waarde, een fijnere en kortere spiervezelstructuur en het hoge vetgehalte. De hoge pH-waarde zorgt ervoor dat het vlees bij het bakken nauwelijks krimpt en er bij het versnijden geen tot weinig vleessappen vrijkomen.


Berkshire filet

Berkshire spiering

Berkshire rack/kroon

Berkshire buikspek

Bekijk het volledige assortiment hier