• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Het beste uit de zee vers op je bord

Mosselen

Mosselen zijn al jaren een geliefd product in België. Het mosselseizoen loopt grofweg van juli tot half april. Wanneer dit seizoen begint, genieten we in België met volle teugen van dit product.

Sligro biedt een ruim assortiment van goede kwaliteit en met hoog vleesgehalte. Wij helpen je graag op weg om zoveel mogelijk uit dit mooie seizoen te halen!

 

×

Mosselen bij Sligro

Sligro helpt je graag op weg bij het creëren van een unieke mosselbeleving voor je gast. Laat je inspireren en lees meer over hoe je mosselen het beste kunt bewaren, bereiden en hoe je ze extra onderscheidend presenteert. 

Elk seizoen serveert Sligro bij diverse vestigingen en gelegenheden de lekkerste mosselen uit de grootste mosselpan ter wereld, volgens het Guinness Book of Records. Ontdek nu de verschillende soorten en wat deze mosselen zo bijzonder maakt. 

Wijn en mosselen

Welke wijn bij mosselen? Bij het selecteren van de juiste wijn is het belangrijk om te kijken naar de intensiteit van het gerecht. Een stevig gerecht vraagt om een volle smaak, terwijl een frisse bereiding een frisse wijn vereist. 

Het is altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur en experimenteren om de perfecte wijn-spijscombinatie te vinden die bij uw mosselgerecht past.

Bier met mosselen

Het serveren van frisse bieren, zoals witbieren zijn bij het eten van mosselen vaak een goede keuze. De citrussmaken in deze bieren combineren namelijk goed met de mosselen. Bij het selecteren van de juiste bieren moet je natuurlijk ook rekening houden met het gerecht. Bij een mosselgerecht met spek kan je het beste een bier drinken met donkere mouten, zoals amber.

Ga je de mosselen bereiden in bier? Denk dan aan een tripel, witbier of zelfs cider. 

Tips voor mosselen

✔ Houdt rekening met 1kg mosselen per persoon 
✔ Mosselen bereiden op de BBQ? Bestrijk de mosselen royaal met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte azijn. Zet de schaal op het hete rooster totdat de schelpen opengaan.  
✔ Verse mosselen invriezen? Dat kan! Kook eerst de mosselen en haal ze dan uit de schelp. Vries ze in of bewaar de mosselen maximaal drie dagen in de koelkast.