2 eieren, gesplitst
3 el limecurd
1 limoen, uitgeperst
20 g boter
120 g suiker
12 spritstoeven
Meng de eidooiers met de limecurd, het limoensap en de boter in een kookpot en verwarm al roerend op lage stand tot circa 70ºC zodat alles bindt. Laat afkoelen en roer af en toe.
Klop de eiwitten op lage snelheid met een staande mixer. Verwarm in een kleine steelpan de suiker met 3 eetlepels water op lage stand. Laat smelten en zet de warmtebron hoger als je geen suiker meer ziet. Kook het mengsel tot een siroop die net begint te verkleuren. Verhoog intussen de snelheid van het kloppen van het eiwit. Schenk de kokendhete siroop in een dun straaltje al kloppend bij de stijfgeslagen eiwitten. Verlaag de snelheid als je een taai schuim hebt en blijf kloppen tot het afgekoeld is. Dat duurt circa 10-15 minuten.
Verdeel het schuim over 6 borden en creëer daarbij een kuiltje voor de curd. Brand het schuim met een gasbrander heel licht zodat de randjes karamelliseren. Schep limecurd in het midden en verkruimel de koekjes erover.