Bij Sligro-ISPC vind je alles onder één dak voor de professionele barbecue-chef. Het begint bij een goede basis met een professionele barbecue, de juiste brandstof en gemakkelijke barbecue tools. Het assortiment hierin is de laatste jaren enorm gegroeid en bij Sligro helpen we je hier de juiste keuzes in te maken.

Verder helpen we je in totaaloplossingen. Of het nu een compleet verzorgde barbecue is of een mooi stuk varkensprocureur wat je gaat bereiden tot pulled pork. Sligro heeft alles in huis voor een geslaagde barbecue.

Barbecue

Sligro-ISPC heeft alle soorten en maten barbecues in het assortiment. Of je nu voor gas of houtskool gaat. Daarnaast hebben we een breed assortiment kamado’s, de trend van dit moment. Wij helpen je graag met het maken van je keuze.

Kolen of briketten

Ga je voor kolen of briketten? Dat is de eerste vraag. Maar wat voor kolen of briketten? Niet iedere houtskool is namelijk geschikt voor low and slow cooking. Verkeerde houtskool kan namelijk je gerecht helemaal verknallen.

Barbecue tools

De juiste barbecue tools maken barbecueën veel gemakkelijker en je krijgt een beter resultaat. De echte barbecuechef gebruikt niet zomaar een tang of spatel. Bij Sligro vindt je professionele barbecue tools die gebruikt worden door topchefs.

Barbecue geheel verzorgd door Sligro-ISPC

Ben je op zoek naar gemak, dan heeft Sligro diverse kant-en-klare barbecuepakketten in het assortiment. Naast barbecueschotels zijn er ook kant-en-klare spareribs, saté en spiezen. Deels voorgegaard zodat het veilig is voor je gasten of personeel.

Barbecuetechnieken

Roken op de barbecue is niet zomaar rookkrullen bij de kolen gooien. Het is een heel proces om een producte te roken of rooksmaak toe te voegen. Je kunt zelfs producten “koud roken” in plaats van warm roken. Perfect voor het roken van zalm. Lees meer >>

Grillen op barbecueën dan denken we vooral aan direct grillen. We roosteren het vlees direct boven het vuur zodat het mooi dichtschroeit. Bij indirect grillen wordt eerder een oven gecreëerd. Hiervoor heb je een barbecue met deksel nodig, zodat de warmte niet enkel van onderaan komt. Indirect grillen is ideaal voor het langzaam bereiden van grotere stukken vlees of vis op lage temperatuur. Lees meer >>

Bij de barbecue

Wilde barbecue

Met wild op de barbecue maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Nu de vraag naar een stukje puur vlees uit de natuur in sterke mate toeneemt, is het hoog tijd om wild ook in de zomer te serveren. Bovendien geeft een barbecue die unieke grillsmaak mee aan wild, wat het vlees extra lekker maakt.  Lees meer >>

Flammkuchen

Met een pizzasteen kan je ook flammkuchen bereiden als ideaal BBQ-hapje of voogerecht. Het is snel klaar en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wees vooral creatief én durf dingen uit te proberen. Lees meer >>

Probeer ook eens

Gelakt buikspek

Roasted fruit

Appeltaart uit blik