Blini met belugalinzen
Belugalinzen zien er uiterlijk uit als kaviaar, maar smaken totaal anders. In dit recept hebben ze een zee-achtige smaak gekregen door ze in kombubouillon te koken en te serveren met zeekraal.
35 g kombu
100 g Belugalinzen
2 el (of meer) sojasaus
3 el ponzu
6 tl zure room
2 takjes zeekraal, in stukken
Doe de kombu in een pot en schenk er 500 ml water op. Breng heel rustig aan de kook en zet de warmtebron uit als het kookt. Laat een half uurtje staan.
Verwijder de kombu en kook in deze bouillon de Belugalinzen in circa 20 minuten net gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Breng op smaak met de ponzu.
Warm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een schaal. Laat iets afkoelen en verdeel de zure room over de blini’s. Schep er wat ‘kaviaar’ op en garneer met een klein stukje zeekraal.