2 el Lum Kee zwarte bonen-knoflooksaus
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 el sesamolie
1 bosuitje, in dunne ringetjes
½ rode peper, in dunne ringetjes
12 groene (of paarse) Shisobladeren
75 g zeekraal
40 g zeebanaantjes
1 bakje Borage Cress
Meng de zwarte bonen-knoflooksaus met de sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Schep er de bosui en peper door en zet apart.
Verdeel de shiso over borden of schalen. Snijd eventuele harde onderkantjes van de zeekraal en verwijder harde takjes van de zeebanaan. Verdeel de zeekraal en zeebanaan over de shiso. Schep er wat zwartebonensaus bij en bestrooi met de Borage Cress. Geef de rest van de saus er los bij. Net als oesters eet je het hele hapje in 1 keer.
Lekker met een wat exotisch smakende wijn zoals een gewürztraminer uit de Elzas. Of met een Chablis, die met een knipoog vaak oesterwater wordt genoemd, omdat deze zo goed bij oesters smaakt.