20 min bereidingstijd
4 dikke plakken feeststol
4 el kristalsuiker
klontje plantaardige boter
4 el amarenakersen (met siroop)
100 g gepelde amandelen
sap en rasp van ½ citroen
maïzena
4 bolletjes frambozensorbet
Verwarm voor de compote de siroop van de kersen in een steelpan en voeg er de amandelen aan toe. Laat ongeveer 10 minuten op een laag pitje smoren, zodat de amandelen iets zachter worden.
Voeg de kersen, het citroensap en de -rasp toe en bind de compote eventueel lichtjes bij met maïzena.
Strooi de kristalsuiker op een bord en druk de plakken feeststol er aan beide kanten goed in.
Verwarm de plantaardige boter in een antiaanbakpan en bak op een laag vuur de plakken feeststol tot het licht begint te karamelliseren. Draai om en bak de andere kant op dezelfde manier.
Dresseer de gebakken feeststol op een bord en lepel er de compote over.
Schep er de frambozensorbet op en serveer onmiddellijk.