Bereidingstijd 40 minuten + 12 uur wachttijd
150 g gedroogde kikkererwten
4 el bloem
1 tl kerriepoeder
1 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
2 tl suiker
3 el aardappelzetmeel
frituurolie
Laat de kikkererwten onder ruim water circa 8 uur wellen.
Giet ze af en laat ze drogen op een ruime schaal met keukenpapier. Verhit een ruime pan zonder vet en rooster hierin de kikkererwten 30 minuten op middelhoge stand. Schud ze regelmatig om. Laat ze afkoelen.
Meng de bloem met het kerriepoeder, chilipoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, suiker en 1 theelepel zout. Voeg een paar eetlepels water toe tot het een dikke pasta is.
Bestrooi de erwten met het zetmeel, schud alles door en schep het in een zeef. Schud even door zodat je te veel zetmeel weghaalt. Schep de erwten door de kruidenpasta. Doe de erwten een voor een in de frituur. Frituur ze in porties in 5 minuten mooi bruin in olie van 170ºC. Bestrooi naar smaak met zout en serveer.