Bereidingstijd 30 minuten + 1,5 uur wachten
30 g bulgur
300 g wagyubiefstuk
20 g zoete ui, zeer fijngesnipperd
2 kleine takjes munt
pittige olijfolie
knapperige groenten (zoals radijs, komkommer, gemsla)
Specerijenmix:
1 tl korianderzaad
1 el piment
1 el zwarte peperkorrels
1 tl kruidnagel
1 tl komijnzaad
1 kaneelstokje
1 tl gemalen nootmuskaat
Spoel de bulgur af in een zeef, schep in een kom met een snuf zout en schenk er 75 ml kokend water bij. Dek af en laat 1 uur wellen en afkoelen.
Rooster alle specerijen behalve de nootmuskaat in een droge, hete pan een paar minuten tot het gaat geuren. Vijzel samen met de nootmuskaat fijn.
Snijd de biefstuk in kleine blokjes en hak het met een mes fijner. Voeg ½ tl van het specerijenmengsel toe (bewaar de rest in een potje) en circa 3 gram zout. Meng goed door en voeg de bulgur toe. Laat 30 minuten op temperatuur komen
Proef en voeg naar smaak zout, peper en eventueel meer van het specerijenmengsel toe. Serveer met wat kleine muntblaadjes, een paar druppels olie en wat knapperige groenten.