Bereidingstijd 15 minuten + 24 uur wachten
300 g kleefrijst
4 teentjes knoflook, grof gehakt
1 rode peper, grof gehakt
2 tl rietsuiker
10 takjes koriander
4 el vissaus
sap en rasp van 3 limoenen
neutrale olie
2 eieren, losgeklopt
Kook de kleefrijst gaar, giet af en laat afkoelen. Laat de kleefrijst een dag in de koeling staan, zodat het knapperiger wordt
Vijzel de knoflook, peper, suiker en de stelen van de koriander tot een pasta. Maak er een dip van door de vissaus, limoensap en -rasp en de blaadjes van de koriander erdoor te roeren. Maak van de rijst 12 of 16 balletjes en druk deze plat (dat gaat het beste met natgemaakte handen).
Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de koekjes (eventueel in porties) rondom lichtbruin. Bestrijk de koekjes met ei en bak ze nog een keer. Herhaal dit zodat er een laagje ei rond het koekje komt. Serveer de koekjes met de dip.