1 l water
20-25 g losse groene thee
4 borrelgaasjes (à 4 cl) alcoholvrije gin (Ceder's Gin)
1 limoen
4 tl vlierbloesemsiroop
4 takjes munt
8 gedroogde muntblaadjes
1 el poeder gedroogde munt
Breng het water aan de kook, neem van het vuur, voeg de thee toe en laat ongeveer 5 minuten trekken.
Zeef de thee, plaats in de koelkast en laat ijskoud worden.
Zeef de thee, plaats in de koelkast en laat ijskoud worden.
Smeer de randen van 4 tumblers in met een beetje limoensap en druk in het muntpoeder, zodat een mooi groen randje ontstaat.
Schenk de siroop onderin het glas, knijp er wat limoensap bij en voeg de gin toe.
Vul de glazen af met de groene thee en steek er een takje munt in. Laat je gasten het takje gebruiken om de cocktail te roeren.
Voeg de limoenzestes toe en garneer ten slotte met de muntchips.
Tip:
De cocktail wordt extra mooi en exclusief als je het randje voorziet van poeder van gedroogde muntblaadjes. Hiervoor droog je de blaadjes 5 uur in de dehydrator of 1 minuut op de hoogste stand op een plat bord in de magnetron en wrijf ze vervolgens fijn tot poeder in de vijzel. Als je enkele gedroogde blaadjes bewaart, kun je deze als krokante chips op de cocktail leggen. Bestrooi ze dan nog even met poedersuiker.